ΟΦΕΛΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ C.A.S.D

Το C.A.S.D είναι ένα πρωτοπόρο και σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας το οποίο τελειοποιείται μέσα απο την εμπείρια της συνεχής εκπαίδευσής του και αναπτύσσεται σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Η εφαρμογή του προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες της καθημερινότητας και εξελίσσει τις προσαρμοσμένες τεχνικές βελτιώνοντας την εκπαίδευση και των εκπαιδευομένων καθώς και των εκπαιδευτών του συστήματος.

Ένας απο τους λόγους που το σύστημα C.A.S.D είναι πρωτοπόρο είναι διότι δεν εμπεριέχει ''κανόνες'' και αυτό συμβαίνει γιατί σε πραγματικές συνθήκες μάχης όπου ο αμυνόμενος δεν γνωρίζει τους αντιπάλους του ή αυτο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο μόνος τρόπος για τον αμυνόμενο να αντιδράσει ''απρόβλεπτα'' είναι να αντιδράσει χωρίς ''κανονισμούς''.

Το συγκεκριμένο σύστημα αυτοάμυνας εφαρμόζει απλές μεθόδους εκμάθησης με τις πιο αποτελεσματικές-δοκιμασμένες προσαρμοσμένες τεχνικές αυτοάμυνας. Η δομή του αποτελείται απο εκπαίδευση δράσης-αντίδρασης ώστε ο εκπαιδευόμενος εκτός από το να μπορεί να αντιδράσει σωστά να μπορεί να αξιολογήσει τον αντίπαλο πριν αυτός αντιδράσει. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι σε θέση να ακινητοποιήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο και κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μερικά απο τα οφέλη του συστήματος C.A.S.D είναι τα εξής :

Αύξηση της αυτοπεποίθησης διότι ο εκπαιδευόμενος γνωρίζει τη δύναμη του και ότι θα μπορεί να αποχωρίσει σώος από οποιαδήποτε ατυχής συμπλοκή.

Δυνατότητα ελέγχου της δύναμης του εκπαιδευομένου καθώς πρωταρχικός στόχος του συστήματος C.A.S.D είναι η ακινητοποίηση του αντιπάλου και όχι η εξόντωση του.

Καλλιέργεια της κρίσης του εκπαιδευομένου. Σε καταστάσεις πραγματικής μάχης ο αμυνόμενος μέσα απο την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό θα μπορεί να ''διαβάσει'' τον αντίπαλο του και να υποθέσει ποιά θα είναι η κίνηση του η ποιός θα είναι ο στόχος του.Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να κρίνει πώς θα ακινητοποιήσει επιτυχώς τον αντίπαλο.

Μέγιστη εκμάθηση αποφυγής τραυματισμών.

Βελτίωση αντανακλαστικών μέσα απο τεχνικές στοχευμένες για την αύξηση της εγρήγορσης των κινήσεων του εκπαιδευομένου.

Κατανόηση των ευάλωτων σημείων του ανθρώπινου σώματος μέσα απο εστιασμένες τεχνικές στο συγκεκριμένο τομέα.

Εκμάθηση άμυνας εναντίον ενός η και περισσοτέρων αντιπάλων.

Κατανόηση και εκμάθηση ασφαλούς χρήσης όπλων.

Ικανή αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων τρομοκρατικών και μη.

Εκμάθηση εφαρμογής δράσης-αντίδρασης κάτω απο πιεστικές - στρεσαρισμένες καταστάσεις.

Ελευθέρωση σκέψης. Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να σκέφτεται ''έξω από το κουτί'' καθώς το σύστημα C.A.S.D βασίζεται στην απρόβλεπτη άμυνα. Για να καταφέρει ο εκπαιδευόμενος να κινείται απρόβλεπτα πρέπει πρώτα να σκέφτεται αναλόγως.


Image
Το σύστημα C.A.S.D είναι αναγνωρισμενο από την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοάμυνας ISDO
Image
Σκρα 7
Νέα Φιλαδέλφεια, Ελλάδα
+30 215 2158507
+30 694 0209291
Image
Ο ιδρυτής του συστήματος είναι υποστηρικτής της Π.Ο.Ε.Τ.Α

logo5

www.casdsystem.gr
Επίσημος Ιστοχώρος του συστήματος Προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D ©2021
Όλο το περιεχόμενο του ιστοχώρου μας, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων, γραφικών, εικόνων και βίντεο, αποτελεί, εφόσον δεν ορίζεται το αντίθετο, ιδιοκτησία του C.A.S.D .
Το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο με γραπτή άδεια του συστήματος προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D.

Please publish modules in offcanvas position.