ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ C.A.S.D

Το σύστημα αποτελείται από ακόμα επτά κατηγορίες προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας εξειδικευμένων τεχνικών, οι οποίες εφαρμόζονται προσαρμοστικά, ανάλογα με την κάθε κατηγορία ,το νομικό πλαίσιο που την περιβάλλει, τις συνθήκες κάτω από της οποίες εξελίσσετε η εφαρμογή των τεχνικών αυτών ,το προφίλ του ατόμου που εφαρμόζει τις τεχνικές αυτοάμυνας , η αξιολόγηση του ρίσκου της εμπλοκής και το γνωστικό κόστος της νοητικής προετοιμασίας, το σύνολο των δράσεων και αντιδράσεων έχουν μελετηθεί διεξοδικά και έχουν δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών, που το C.A.S.D προτείνει σαν τις πιο αποτελεσματικές για τις τόσο απαιτητικές  και υψηλού ρίσκου παραπάνω κατηγορίες

Το σύστημα C.A.S.D. σε αυτές τις κατηγορίες εστιάζει κυρίως στην εφαρμογή τεχνικών αυτοάμυνας με ελάχιστο χρόνο αντίδρασης και μέγιστη αποτελεσματικότητα. Ως κύριο γνώμονα έχει την εκπαιδευτική μέθοδο της δράσης - αντίδρασης που έχει ως μέλημα τους ο εκπαιδευόμενος να αντιληφθεί όχι μόνο σαν αμυνόμενος μια τεχνική άλλα και σαν επιτιθέμενος να μπορέσει να εστιάσει σε ολόκληρο το φάσμα  εκτέλεσης μιας τεχνικής. Με στόχο σε πρώτη φάση ο εκπαιδευόμενος να μπορέσει να αξιολογήσει ποιόν έχει απέναντι του ώστε η αντίδραση του να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Τα πτυχία που δίνονται αφορούν μονό εξειδίκευση προσαρμοσμένων τεχνικών αυτοάμυνας ανά κατηγορία και πιστοποιούν είτε ότι κάποιος  είναι εκπαιδευτής και ικανός να διδάξει σε μια ή παραπάνω από τις ακόλουθες κατηγορίες και μόνο στο κομμάτι της αυτοάμυνας, είτε έχει πιστοποιηθεί για την  παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων αυτοάμυνας ανά κατηγορία και εκπαιδευτική ενότητα .

Το παραπάνω αναιρείται μόνο στην περίπτωση που πιστοποιημένος από το κράτος εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα ασφαλείας συνεργαστεί και σχεδιάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συγκεκριμένη θεματολογία. Αυτό θα πρέπει να  απευθύνεται σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε μόνο το σύστημα C.A.S.D. θα μπορεί να εκδώσει βεβαίωση εκπαίδευσης και πιστοποίηση σε ειδικότητα ή επαγγελματική εξειδίκευση.

Προϋπόθεση αποτελεί ο εκπαιδευτής να υπογράψει ονομαστικά και με τον αριθμό μητρώου εκπαιδευτή ,σαν υπεύθυνος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματός. 


Image
Το σύστημα C.A.S.D είναι αναγνωρισμενο από την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοάμυνας ISDO
Image
Σκρα 7
Νέα Φιλαδέλφεια, Ελλάδα
+30 215 2158507
+30 694 0209291
Image
Ο ιδρυτής του συστήματος είναι υποστηρικτής της Π.Ο.Ε.Τ.Α
www.casdsystem.gr
Επίσημος Ιστοχώρος του συστήματος Προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D ©2018
Όλο το περιεχόμενο του ιστοχώρου μας, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων, γραφικών, εικόνων και βίντεο, αποτελεί, εφόσον δεν ορίζεται το αντίθετο, ιδιοκτησία του C.A.S.D .
Το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο με γραπτή άδεια του συστήματος προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D.