KIDS TRAINING C.A.S.D

Σύμφωνα με στοιχεία και αριθμούς, που ήρθαν στο φώς μέσω ερευνών της UNICEF, η βία ενάντια στα παιδιά είναι σοκαριστικά συχνό φαινόμενο. Μελέτες δείχνουν πως μέχρι το ένα τρίτο των εφήβων κοριτσιών αναφέρουν  την  πρώτη  τους σεξουαλική εμπειρία ως αποτέλεσμα εξαναγκασμού και σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, σχεδόν 150 εκατομμύρια κορίτσια και 73 εκατομμύρια αγόρια κάτω των 18 υπέστησαν σεξουαλική βία και εκμετάλλευση. Δυστυχώς τα στοιχεία και οι επιθέσεις δεν σταματάνε εκεί.

Σύμφωνα με έρευνες από το Χαμόγελο Του Παιδιού κάθε χρόνο ανάμεσα στα 500 εκ. με 1.5 δις. παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας. Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι σε 70% με 85% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ο θύτης είναι κάποιος που το παιδί γνωρίζει καλά και εμπιστεύεται. Επίσης 1 εκ. παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο, πωλούνται και εξαναγκάζονται σε παιδική πορνεία ή παιδική πορνογραφία. Ενας αλλος τομέας που πρέπει να προέτοιμασουμε τα παιδιά μας είναι η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός.

Τα στοιχεία έρευνας που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας , σε δείγμα 3.682 μαθητών της πρωτοβάθμιας και 31.602 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μας λένε πως το 65% των μαθητών έχει παρακολουθήσει bullying συμμαθητών του, και το 29% έχει ασκήσει βία σε συμμαθητές του από σπάνια έως πολύ συχνά. Επίσης μετά από έρευνα που έγινε επίσης στα σχολεία της χώρας μας πριν δύο χρόνια αναφερει πως το 10% των μαθητών έχει δεχτεί ενδοσχολική βία από συνομηλίκους ή από παιδιά που ανήκουν σε άλλες ηλικίες, οι θύτες ανέρχονται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού, τα αγόρια πέφτουν πιο συχνά θύματα και η αναλογία αγοριών - κοριτσιών που εμπλέκονται σε περιστατικά βίας, είναι 3 προς 1, καθώς τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη και μπορούν πιο εύκολα σε σχέση με τα κορίτσια να μπλεχτούν σε περιστατικά σωματικής βίας.

Τα κορίτσια αντίθετα, καλύπτουν την έλλειψη σωματικής υπεροχής με την λεκτική υπεροχή τους, όπως άλλωστε γνωρίζουμε από την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του εφήβου αλλά και από έρευνες, ότι το κορίτσι μπορεί πολύ πιο εύκολα να εκφραστεί λεκτικά σε σχέση με το αγόρι. Ο σχολικός εκφοβισμός ξεκινάει συνήθως από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, ακόμα και από την πρώτη δημοτικού, ενώ η κορύφωσή του παρουσιάζεται στην εφηβική περίοδο των 11 - 14 ετών. Τα στοιχεία για το 2014 ήταν σοκαριστικά για τη χώρα μας.1 στους 3 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα από συμμαθητές του και 1 στους 2 γίνεται μάρτυρας τέτοιου περιστατικού, στοιχεία που βάζουν τη χώρα μας στην τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά. Το C.A.S.D Kids είναι ένα εξειδικευμένο και πολύ καλά σχεδιασμένο κομμάτι του συστήματος με βασικό κριτήριο την προστασία τον παιδιών απο περιστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω .

Προσπαθεί μέσα απο αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια να μεταδώσει γνώση και να δημιουργήσει τις απαραίτητες βάσεις ώστε ένα παιδί να μπορέσει να διαχειριστεί και έπειτα να αντιμετωπίσει εαν χρειαστεί μια απρόβλεπτη κατάσταση.

Τα βασικά στοιχεία του C.A.S.D Kids είναι η δημιουργία αυτοπεποίθησης του παιδιού η λήψη γρήγορων αποφάσεων η δημιουργία αθλητικών επιδεξιοτήτων και η αντίληψη του τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Το C.A.S.D Kids προσπαθεί να δημιουργήσει ενα γνωστικό υπόβαθρο αυτοάμυνας και αυτοελέγχου του παιδιού για την αυτοπροστασία του που θα του χρειαστεί στο πολύ γρήγορα μεταβαλλόμενο και επικίνδυνο περιβάλλον το οποίο ζούμε έτσι ώστε να χτίσει τη βάση του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η εκπαιδευτική ύλη για παιδιά που προσδιορίζεται σε 3 κατηγορίες kiddies 5 - 8 χρονών το kids 9 - 12 χρονών και το junior 13 - 15 χρονών. Tο C.A.S.D για παιδιά εστιάζει στη σύγχρονη μάστιγα (bullies) και βοηθά τα παιδιά οχι μόνο να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση αλλα πρώτα να την αντιληφθούν μετά να την διαχειριστούν και έπειτα να την αντιμετωπίσουν . 


Image
Το σύστημα C.A.S.D είναι αναγνωρισμενο από την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοάμυνας ISDO
Image
Σκρα 7
Νέα Φιλαδέλφεια, Ελλάδα
+30 215 2158507
+30 694 0209291
Image
Ο ιδρυτής του συστήματος είναι υποστηρικτής της Π.Ο.Ε.Τ.Α

logo5

www.casdsystem.gr
Επίσημος Ιστοχώρος του συστήματος Προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D ©2021
Όλο το περιεχόμενο του ιστοχώρου μας, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων, γραφικών, εικόνων και βίντεο, αποτελεί, εφόσον δεν ορίζεται το αντίθετο, ιδιοκτησία του C.A.S.D .
Το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο με γραπτή άδεια του συστήματος προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D.

Please publish modules in offcanvas position.