VIP C.A.S.D

Το  C.A.S.D V.I.P δείχνει τον δρόμο προς το τι πραγματικά σημαίνει ασφαλης διαχείρηση V.I.P και δημιουργεί τις βάσεις της αλλαγής νοοτροπίας στο χώρο του V.I.P. Protection. Δημιουργεί τις απαραίτητες γνώσεις ώστε ο συνοδός ασφαλείας να μπορεί να αντιληφθεί και ύστερα να αποτρέψει ενα περιστατικό. Ξεχωρίζει έννοιες που στην ελληνική πραγματικότητα ακούγονται συχνά όπως διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα και τονίζει έννοιες όπως πρόληψη και νοητική προετοιμασία.

Είναι ένα κομμάτι ιδιαίτερης προσαρμοσμένης αυτοάμυνας που βασίζεται σε τεχνικές δράσης-αντίδρασης και επιδιώκει ο εκπαιδευόμενος οχι μόνο να μάθει να κάνει άμυνα σε μια επίθεση αλλα μέσα απο την ανάλυση των τεχνικών να μπορέσει να αξιολογήσει ποιον έχει απέναντί του και έπειτα να τον αντιμετωπίσει ανάλογα. Αυτή η μέθοδος βοηθάει τους εκπαιδευόμενους να εμπλουτίσουν το γνωστικό τους επίπεδο οχι μόνο με τα γνωστά μέχρι σήμερα μέσα αντιμετώπισης ενός περιστατικού αλλα βάζει στο παιχνίδι και τα καθημερινά αντικείμενα απο το περιβάλλον τους και με αυτόν τον τρόπο να τους προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις για την αντιμετώπιση ένος έκτακτου συμβάντος.

Δημιουργεί μεσα από την εκπαίδευση το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο που θα χρειαστεί κάθε επαγγελματίας και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της νοητικής προετοιμασίας.

Εστιάζει στο κενό αντίδρασης και προσπαθεί να το βελτιώσει μέσα απο την εκπαίδευση.Δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε κομμάτια της αυτοάμυνας όπως βασικές επιθέσεις, επιθέσεις με αιχμηρά αντικείμενα, επιθέσεις με μαχαίρι, προστασία τρίτου προσώπου, λαβές και ακινητοποιήσεις, ένοπλες απειλές, ένοπλες επιθέσεις, αρπαγές και ομηρίες.

Όλες οι τεχνικές αυτοάμυνας εκτελούνται κάτω απο όλες τις συνθήκες και σε οποιοδήποτε περιβάλλον π.χ ανάμεσα σε πλήθος, στο σκοτάδι, σε κλειστό χώρο, σε όχημα κ.τ.λ.

Το σύστημα C.A.S.D V.I.P.  δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της εκπαίδευσης στις χρήσεις όπλων και εστιάζει κυρίως σε:

Νομοθεσία

Μέρη του όπλου

Λύσιμο - δέσιμο όπλου

Κανόνες ασφαλείας

Ασφαλής χρήση όπλου

Εμπλοκές

Σκόπευση με δύο χέρια

Σκόπευση με ένα χέρι

Σκόπευση και κίνηση στο χώρο

Κάλυψη και αλλαγή θέσεων

Το σύστημα C.A.S.D V.I.P.  προσπαθεί να δώσει τις απαραίτητες γνώσεις σε ανθρώπους που πραγματικά τις χρειάζονται ώστε να εξασκούν το επάγγελμα τους με ασφάλεια και να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή.

Την συγκεκριμένη ενότητα το σύστημα C.A.S.D την προσεγγίζει και την διαχειρίζεται μόνο στο κομμάτι της αυτοάμυνας και δεν παρεμβαίνει σε κομμάτια εκπαίδευσης ειδικότητας και εξιδανίκευσης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Τα πτυχία που δίνονται αφορούν μόνο εξειδίκευση προσαρμοσμένων τεχνικών αυτοάμυνας και πιστοποιούν  την  παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων αυτοάμυνας ανά εκπαιδευτική ενότητα και μόνο στο κομμάτι της αυτοάμυνας.

Το παραπάνω αναιρείται μόνο στην περίπτωση που πιστοποιημένος από το κράτος εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα ασφαλείας συνεργαστεί και σχεδιάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με συγκεκριμένη θεματολογία.Αυτό θα πρέπει να  απευθύνεται σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε μόνο το σύστημα C.A.S.D θα μπορεί να εκδώσει βεβαίωση εκπαίδευσης και πιστοποίηση σε ειδικότητα ή επαγγελματική εξειδίκευση.

Προϋπόθεση αποτελεί ο εκπαιδευτής να υπογράψει ονομαστικά και με τον αριθμό μητρώου εκπαιδευτή ,σαν υπεύθυνος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.


Image
Το σύστημα C.A.S.D είναι αναγνωρισμενο από την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοάμυνας ISDO
Image
Σκρα 7
Νέα Φιλαδέλφεια, Ελλάδα
+30 215 2158507
+30 694 0209291
Image
Ο ιδρυτής του συστήματος είναι υποστηρικτής της Π.Ο.Ε.Τ.Α

logo5

www.casdsystem.gr
Επίσημος Ιστοχώρος του συστήματος Προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D ©2021
Όλο το περιεχόμενο του ιστοχώρου μας, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων, γραφικών, εικόνων και βίντεο, αποτελεί, εφόσον δεν ορίζεται το αντίθετο, ιδιοκτησία του C.A.S.D .
Το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο με γραπτή άδεια του συστήματος προσαρμοσμένης διαχείρισης αυτοάμυνας - C.A.S.D.

Please publish modules in offcanvas position.